dijous, 18 de març del 2010

RAPEROS


Un rapero (rapper) és el terme que designa a les persones aficionades a la música rap. Si bé el hip hop té el seu origen a finals dels setanta, el moviment cultural rapero amb les seves característiques actuals es va presentar cap als anys vuitanta i noranta, donant origen a un estil de vida. Es pot dir que és un col·lectiu intergeneracional ja que el marge d'edat dels raperos oscil·la entre els dotze i els trenta-cinc anys. La iniciació al col·lectiu tendeix a produir-se durant l'adolescència, al voltant dels 12 i 15 anys i normalment es manté un lligam durant el rest de la vida.

HISTÒRIA

El rap sorgeix com un estil musical dels barris llatins de Nova York en la dècada dels 80, com l'expressió dels sons i les melodies de la cultura hip hop, el qual agrupa corrents estètiques com el graffiti, el breakdance o el scratch.
En les primeres presentacions de grups de rap s'utilitzaven algunes cançons per a fer barreges i així crear una composició que funcionava com a fons sonor per a que un o varis raperos poguessin rapejar al mateix temps. Seguidament, el rap va assolir una expressió més metafòrica i complexa.

IDEOLOGIA

Referent a la religió, un rapero pot ser de qualsevol religió i política. Els raperos gangstas es centren més a idees de la vida criminal com poden ser la violència, les armes de foc, els robatoris, les drogues, etc.. Molts dels raperos tenen com a principal objectiu gravar les seves pròpies cançons i ser reconeguts musicalment.

VESTIMENTA

  • Cabell curt o rapat
  • Jaquetes amples i llargues
  • Cadenes i rellotges
  • Pantalons amples i caiguts
  • Samarretes de màniga curta i de bàsquet
  • Bambes esportives
  • Gorres o caputxa
Publicat per Júlia Ventura Recasens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada