dijous, 18 de març del 2010

GRUNGERS


La paraula grunge significa brutícia, fent referència a una estètica desmanegada i bruta en les distorsions, en les veus i en l'estil. Els Grungers es rebel·len contra la societat consumista, la qual es deixa guiar pel que la televisió els diu que facin, siguin, pensin, parlin, etc.
Normalment vesteixen camisetes de ralles (vermelles i negres, verdes i negres..) o de grups, texans, i bambes converse de colors foscos.

HISTÒRIA i MÚSICA

A principis dels anys noranta a Seattle neix un moviment musical anomenat Grunge com a evolució del punk. El grunge es va estendre a nivell mundial durant la primera mitat de la dècada dels noranta, impulsat principalment per l'èxit comercial dels àlbums Nevermind de Nirvana i Ten de Pearl Jam. La popularitat del grunge va disminuir a mitjans de la dècada dels noranta. De les grans bandes que van donar vida al moviment en el 2008 només quedaven actives Pearl Jam, Mudhoney i The Melvins.
La música grunge s'inspira en el punk, heavy metal i rock alternatiu. Les característiques d'aquest so són les seves guitarres brutes i distorsionades, bateries pesades, melodies vocals molt repetitives i lletres de cançons angoixoses, les quals reflecteixen apatia i desencant.

Publicat per Júlia Ventura Recasens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada