diumenge, 21 de març del 2010

RASTAFARIS





ORIGEN

Aquest grup sorgeix de la seva creença més bàsica que era Haile Selassie, el déu vivent de la raça negra. Era més ben conegut com a Ras Tafari, l’empreador d’Etiòpia.
La seva icona és un lleó ja que es representen com els reis, tot i que la seva idea principal és lluitar contra les desigualtat del poble negre, ja que es senten rebutjats fins i tot avui en dia. Es tracta de que els negres recuperin les seves arrels i se’n sentin orgullosos.

FILOSOFIA DE VIDA

La seva filosofia de vida va molt lliga als seus orígens, protesten en contra de la pobresa, l’opressió i la desigualtat. Volen transmetre que tots som iguals ens trobem en la situació que ens trobem i destaquen la situació en que es troba el poble negre.
La seva bandera dominada pels colors verd, groc i vermell és un símbol de religió. El vermell representa la sang dels màrtirs que han mort per la lluita de la igualtat, el verd és la vegetació d’Etiòpia i el groc o daurat és la riquesa i la prosperitat que Àfrica pot oferir.
En general els rastafaris creuen que fumar cannabis és una ajuda a la meditació i la introspecció. Es coneix com l’herba sagrada que els ajuda a reflexionar sobre la vida i els dubtes existencials.

MÚSICA

El “Reggae” és considerat la música de Jah, el cant de Déu. Els primers en donar aquest concepte van ser els "Mystic revelation of Rastafari". Al pas del temps ha anat canviant de forma des del “ska”, el “dancehall” passant per el “roots” i el “ragga”.
Són melodies inspirades en ritmes jamaicans que inspiren a una situació de tranquil•litat, pau i benestar, sense preocupacions. Recorda a una situació de pau entre tots.
El màxim representant és Bob Marley, per molts dels rastafaris és considerat un rei com en el seu moment ho vas ser Selassie.

FORMA DE VESTIR

Vesteixen amb peces de roba força amples i colgades. A vegades poden aparentar una estètica una mica deixada ja que donen més importància a la part interior de la persona. Solen portat complements amb els colors de la seva bandera.
L’aspecte físic que més els caracteritza són les rastes, aquest pentinat recorda al pèl del lleó que és l’animal amb el qual es representen. Les rastes també volen representar el cabell dels negres que és més cargolat que el dels blancs, d’aquesta manera representen la seva ideologia i posició davant els conceptes com la igualtat, la pau, etc.

Publicat per Alba Medinyà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada