diumenge, 21 de març del 2010

HEAVY METALS




ORIGEN

En els seus inicis, els seguidors d’aquest gènere eren de classe mitja i obrera però avui en dia s’han repartit en tots els sectors socials.
Els temes i els missatges varien molt segons el gènere o banda. Algunes parlen de política, violència i de problemes socials. D’altres poden parlar sobre religions com el satanisme que és relacionat amb aquesta tribu urbana tot i que en moltes ocasions només són rumors per crear polèmica.
Es tracta d’una crítica general en la societat i una via d’escapisme a partir de la seva música i la seva ideologia. També estan molt lligats amb els moviments antireligiosos.

FILOSOFIA DE VIDA

Deixant de banda que es relacioni als seguidors del “heavy metal” amb el satanisme i la violència, els seguidors de veritat i que es senten part d’aquest moviment descriuen els seus ideals d’una manera molt diferent. Són partidaris de que cadascú tingui la seva opinió i pugui tenir una idea totalment diferent però potencien la unitat tot i que hi hagi desigualtat de creences no és un impediment per formar una banda o un grup.
També parlen de la germandat i la fraternitat, l’honor i l’amistat per sobre d’altres ideals.
És un des gèneres musicals i una de les tribus urbanes menys extenses, però tot i així els seus seguidors són fidels als seus ideals.

MÚSICA

Com ja hem dit en l’apartat anterior, es tracta d’una música força violenta i per tant s’utilitzen lletres i ritmes agressius en la majoria de peces.
Els instruments que més s’utilitzen són la guitarra, el bombo, el baix, la bateria i el teclat.
En l’apartat vocal hi ha moltes varietats, des de veus fines i agudes com veus greus i guturals. En la majoria de casos les veus guturals impedeix que es pugui comprendre la temàtica de les lletres.

VESTIMENTA


Com que no és una gènere tan estès com d’altres la seva indumentària crida força l’atenció. Solen anar vestits amb pantalons de cuir o texans ajustats, jaqueta o armilla de cuir, normalment la roba la duen negra.
Utilitzen botes esportives o militars i també utilitzen molts complements de plata i amb punxes en els collarets o polseres que en alguns casos transmet una imatge violenta i agressiva.
La roba associada als “heavy metals” té les seves arrels en els motoristes i les subcultures roqueres.

Publicat per Alba Medinyà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada